Cultura

La Conselleria de Cultura presenta “Un passeig pel Jazz' de la mà del grup Miranda Jazz Quartet

Actualizado el 14/01/2019 13:35                Compartir

Més de 200 alumnes de diferents centres educatius de Mallorca assistiran al concert didàctic “Un passeig pel Jazz” que es durà a terme a l’auditori del conservatori de Palma, dia 12 d’abril de 2018, amb un torn a les 10h

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del programa “Viu la cultura” continua amb el cicle de concerts didàctics amb “Un passeig pel Jazz”.

Més de 200 alumnes assistiran al concert didàctic “Un passeig pel Jazz” que es durà a terme a l’auditori del conservatori de Palma, dia 12 d’abril de 2018, amb un torn a les 10 h

El grup Miranda Jazz Quartet, format per guitarrista, saxo tenor, contrabaix i bateria, us proposa un concert didàctic que té com a objectiu principal donar a conèixer l’origen i l’evolució d’un estil musical tan conegut com és el jazz.

A partir de la interpretació de diferents temes musicals, que al llarg de la història del jazz foren claus i representatius, s¡’aniran explicant, seguint un ordre cronològic, els diferents corrents jazzístics (ragtime, estil Nova Orleans, estil Chicago, swing, be-bop, cool, jazz llatí, etc.). Es farà, també, una menció especial al blues, ja que es considera l’inici de la música moderna i, en conseqüència, del jazz. No es deixarà de banda l’explicació dels principals instruments emprats, amb una referència especial al saxo, instrument simbòlic del gènere, i a la guitarra elèctrica.

El jazz no es decanta de les noves tecnologies i dels nous corrents musicals, al contrari: se n’aprofita i crea estils actuals tan coneguts com l’acid jazz o el techno jazz, que també es podran escoltar.
Durant tot el concert es projectaran imatges representatives de la història del jazz, que ajudaran a entendre millor les explicacions i la música que escoltarem en viu i en directe.

Els centres participants són el CEIP Escola Graduada, l'IES Francesc de Borja Moll, l'IES Aurora Picornell, CC Jesús Maria, l'IES Son Rullan, l'IES La Ribera i l'IES Josep Maria Llompart amb un total de 206 alumnes.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca