Cultura

'Venus sense cànon' es presenta al Casal Solleric

'Venus sense cànon' es presenta al Casal Solleric

Actualizado el 27/11/2018 05:36                Compartir

El Casal Solleric inaugurarà demà la mostra "Venus sense cànon", que recull la feina feta pel grup de treball sorgit del taller "Empoderament, Feminisme i Creativitat" impartit per Laura Marte al Casal Solleric amb la col·laboració de la Fundació IRES. Aquest projecte socioeducatiu basat en les arts visuals s'emmarca dins la línia de gèneres que es treballa des del Casal Solleric.

Durant tres mesos, el grup ha anat aprenent, observant i dialogant sobre els llocs on resideix el patriarcat, com la violència de gènere està present en la cultura i com moltes dones artistes ho han treballat des dels anys 70 fins ara. Al taller es va treballar la piràmide de la violència de gènere (desigualtat, violència econòmica, micromasclismes, invisibilitat, objectualització dels cossos, violència sexual i espai públic, #cuéntalo, #metoo) des de l'autorepresentació i l'autoestima per a la creació d'una pròpia mirada subversiva i feminista mitjançant l'art conceptual amb disciplines com dibuix, apropiació, poesia visual, collage, instal·lació, deriva i art relacional.

Les Venus sense cànon són Ariadna Suari, Noelia Moreno, Marta Puigdellivol, Analía Gómez, Marga Salleras, Dory Bezares, Anna Fortuna i Laura Marte. També han participat els infants Vega, Marc, Bruna i Jan sota el cancuratge de Paloma. La mostra es clausurarà el 12 de desembre amb la lectura dels missatges #cuéntalo a càrrec del col·lectiu "Homes Soterrats".

La Fundació Ires, entitat social que treballa des de fa 10 anys en violència familiar i de gènere a les Illes Balears, té com un dels seus principis bàsics la innovació, que desenvolupen des de l'observació, detectant i generant nous models i projectes d'intervenció que millorin la resposta a les necessitats de l'entorn social en el qual vivim. El treball amb dones i infants que han patit violència de gènere han generat la incorporació de nous mètodes terapèutics d'intervenció per potenciar l'apoderament i autoestima de les dones. D'aquí sorgeix el projecte col·laboratiu que incorpora la vessant artística i la terapèutica, donant així una riquesa excepcional que provoca un procés de transformació vital amb les persones amb les que treballem.


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca