Cultura
Grups de 2n d’ESO visiten l’exposició “CRIDA. Però mai de por...”

Grups de 2n d’ESO visiten l’exposició “CRIDA. Però mai de por...”

Actualizado el 11/12/2017 13:36                Compartir

"CARTA DELS ALUMNES"

Els dies 4 i 5 de desembre, els grups de 2n d’ESO hem anat fins a Manacor per conèixer més profundament Antoni M. Alcover, figura cabdal per a la preservació de la nostra llengua. La jornada consistí de tres activitats, una visita pel centre de la ciutat, una conferència i exposició sobre la violència de gènere i la visita a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

La visita pel casc antic de la ciutat ens permeté conèixer Manacor, una ciutat que molts de nosaltres desconeixíem i berenàrem fent una volta pel mercadet.

L’exposició de quadres contra la violència de gènere “CRIDA. Però mai de por...”, coordinada per l'Espai Dones del Consell de Mallorca i IBdona, es feia ja que feia poc que havia estat el dia internacional contra la violència masclista i la seva autora, Vanessa Simerock, ens contà la seva experiència de primera mà. A la nostra escola estam ben conscienciats que no hi ha diferències de drets i obligacions entre homes i dones, però pensam que està molt bé refermar les idees d’igualtat que tots acceptam com a normals.

I la visita a la Institució Pública Antoni M. Alcover se’ns va fer molt interessant gràcies a na Llucia, la guia i instructora, que ho va explicar tot amb molt de coneixement i de manera molt amena. A classe ja havíem vist una mica qui era aquest personatge, però la visita ens serví per veure quant d’important va ser per a la nostra llengua i identitat i per veure de primera mà com va fer el diccionari català-valencià-balear o el recull de les tradicionals i tan estimades Rondalles Mallorquines.

Ha estat el primer any que feim aquesta visita i esperam fer-la cada any. Recomanam a tots els centres fer-la, val molt la pena!


Comentarios

Ahora en portada
Noticias Mallorca